Retrogathering VCE, Streetpass

Lite halvspontant gav jag mig av till Västerås idag. Med det menar jag att jag bestämde mig för ungefär en vecka sedan, så hur spontant det var kan ju vara öppet för diskussion. Att det tyvärr inte blir någon Retrospelsmässa i Göteborg i år föranledde mitt beslut, eftersom jag nu får ta alla tillfällen jag kan i akt om jag ska hinna klart några Streetpass-spel i år! Sen skadar det ju inte att man kom ifrån eventet med de här godsakerna heller.

 

 

 
Jag är lat, så prislapparna fick sitta kvar.

 

- Super Empire Strikes Back känns givet, och det var en helt okej peng också.

 

- XGRA har jag suktat efter i åratal, men aldrig hittat i särskilt bra skick till just Gamecube. Skönt att det blev löst, och jag slapp köpa det på Xbox. Hoppas det är en värdig rival och uppföljare till XGIII, som jag fullkomligt älskar.

 

- Lost Kingdoms är From Softwares udda kortspelstitel som jag knappt ens såg i action när det kom. Dags att ta upp det förflutna, med andra ord.

 

- Wheelspin är jag oerhört nyfiken på, ty med en Wii-enhet med uttag för Gamecube-kontroller kan man nämligen spela hela åtta spelare i split-screen(!). Det lär se skit ut, ha hemska problem med bilduppdateringen, och antagligen inte ens vara särskilt bra, men kom igen – ÅTTA spelare i split-screen? Jag är helt för att testa udda multiplayer-funktioner och -utföranden, och det här har jag spanat på i flera år även det, så vem säger nej när man ser det för en femtilapp? Inte jag, that's who!

 

 

Lite extra kul att en god vän till mig tog med både mig, och den gode samariten jag åkte till Västerås med, till en TV-spelsbutik i staden; Console.se. Oerhört mysigt ställe med stor variation i sitt utbud. Bland annat ett antal gamla Super Play som stod i deras tidningsställ kittlade mina nostalginerver. Det känns oerhört skönt att lite sådana här spelbutiker ploppar upp lite här och var i de större städerna. Söders Serie- och Skivhandel är ett annat exempel, för de som bor i Stockholm.

 

 

I övrigt präglades Retrogathering av ungefär samma fenomen som föregående jag har gått på; uppgivenhet över prisutvecklingen inom retrospelen, snack med de nära om ”den gamla goda tiden,” lite försäljarskvaller, trånande efter tingestar man verkligen inte har råd med, ett nästan-köp av sagda tingestar, och en stor avundsjuka (inom hälsosamma gränser) – men som alltid; Det går vidare, och jag hänger än så länge med.  

Yesteryear Gamer

Spel kommer och går – backloggen består

RSS 2.0