Wii U - Spel #4

Tekken Tag Tournament 2 – Wii U Edition
 
 
鉄拳!Järnnäve! Iron Fist! Eisenfaust(?)!
 
Jag har bara ett kort minne av första Tekken Tag Tournament till PS2:an, och det var i sjuan. Jag har alltså haft tolv år på mig att förvanska, försköna och förtränga den här sub-serien, och de har varit väl spenderade! Jag har nämligen inte en aning om vad jag kan förvänta mig annat än
 
och
 
 
Helt och hållet underbart!
 
Tekken är ju egentligen typiska arkadspel, gjorda för att spelas i små, intensiva sessioner. Arkadspel har jag absolut inget mot, men vad jag verkligen har en dålig track-record på är spel i slagsmålsgenren. Inte brawlers i stil med Final Fight och Streets of Rage, utan snarare som i just Tekken, Dead or Alive, Mortal Kombat, eller nästan vilket spel som helst i Dragonball-franchisen. Öga mot öga med bara knytnävarna emellan. Eller, ni vet, diverse ”environmental hazards,” jobbiga föremål och ”tripping mechanics.” Jag avskyr alla dessa spel nästan exakt lika mycket och tycker det mesta i genren är blä, men där har genom åren funnits åtminstone ett par undantag. Bland dessa finns de två första spelen i serierna Soul Calibur och Super Smash Bros. respektive. Jag är med andra ord knappast någon kännare eller auktoritet i ämnet, men det borde ändå få några att höja på ögonbrynen när jag säger att jag ser fram emot att få spela något inom genren.
 
Vare sig det handlar om latenta förskönade minnen av det första spelet i serien, eller på att man kan ha Nintendo-relaterade kostymer på sig i spelet som världens fanboy, så kommer det iaf att stå i min hylla kort efter min kära konsol anländer!
 
På tal om det så har jag fått ankomstdatumet fastställt till tidigast tisdag. Håller tummarna för att det kommer då, så får vi se hur många titlar jag hinner fylla på med i den här ”inför-”listan. Vad som kommer efter får vi se!

Yesteryear Gamer

Spel kommer och går – backloggen består

RSS 2.0