En händelserik och spelfylld midsommarvecka

Något av det bästa med sommaren för mig är att bärbara spelkonsoler äntligen och som mest används för vad de är avsedda, nämligen att spela på när man är ute, exempelvis på resande fot. Normalt har inte bärbara maskiner det som förstahandsfunktion för mig nämligen, då jag ofta bara spelar i sängen och inväntar den oundvikliga krampen i händerna med skärmen fem hela tum från ansiktet. Just 3DS:en har iofs fått mig att allt oftare plocka med den oavsett tid på året, men under sommaren ser jag fortfarande en exponentiell tillväxt i användandet av maskinen utanför hemmet, så som fallet Dreamhack och inte mindre än två Stockholmsresor sedan våren tog sin början.

 

Bland spelen jag hunnit klara i år på maskinen finns Thundercats, Gunman Clive, Pullblox och Trip World. Under midsommar har jag dessutom hunnit ta mig genom allt gratisversionen av Steel Diver: Sub Wars har att erbjuda, och jag är oerhört sugen efter mer! Jag kom på varför när jag tittade genom spelets DLC på eShopen. Förutom att en uppenbar cameo av Peppy Hare från Star Fox-universumet finns med i spelet, så kan man även köpa sig en Blue Marine – u-båten som teamet använder sig av på banan Aquas i Star Fox 64 (Lylat Wars i PAL-regionerna). Spelet påminner väldigt mycket om den sortens arkad-action man kan finna i just Star Fox-serien, och kanske är det just Miyamotos influens man känner i hela projektet. Det här gör mig hur som helst ännu mer pumpad på att spela det Star Fox som är på G till Wii U, även om jag delvis ställer mig frågande till kontrollschemat Shigge pratade om under årets E3.

 

På tal om årets E3 så känner jag spontant att jag inte har något nytt att tillföra i den diskussionen, men jag vill passa på att fritt citera en kommentar jag läste på kotaku: ”You're better off just getting on the hype train. You'll have more fun that way.”

Medan jag inte gärna vill hålla med de som tutar om vem som ”vann” E3 (för det gör alltid spelarna, i princip oavsett), så finns där ändå en inneboende liten fanboy i mig. Särskilt eftersom jag bestämt att här inte kommer in någon newgen-konsol om inte något extremt händer de närmsta åren. Den enda plats jag kände att jag hade gick till min Wii U.

 

Wii U. Denna underbara tingest. Jag har fått testa multiplayer-lägena på både Nintendo Land, Zombie U samt demot till Chasing Aurora under den senaste veckan (förutom en massa Mario Kart 8 då), och det är verkligen en helt underbar konsol för de som föredrar att sitta i samma rum som den de spelar med. Jag skulle vilja påstå att multiplayer inte känts så här roligt sedan N64-tiden, och den enda egentliga skillnaden mellan då och nu är nog egentligen en något grövre svordomsvokabulär.

Mitt enda klagomål på konsolen är väl att just MK8 funkar dåligt online för mig, men det är min förbaskade routers fel. Thomson alltså...nåja, det ska tydligen gå att fixa, har jag fått höra bland facebook-grupperna. Det blir till att tjata lite på min ISP bara.

Yesteryear Gamer

Spel kommer och går – backloggen består

RSS 2.0